Toni Subirana canta Joan Maragall

Publicado el septiembre 9, 2011

2011 any de la commemoració del centenari de la mort de Joan Maragall

Quan era un adolescent de catorze o quinze anys vaig musicar el poema La ginesta de Joan Maragall. En aquell moment no sabia que era un poema molt conegut i que inclús ja se li havia posat música. De totes maneres, gràcies a l’atreviment de la ignorància, vaig fer un treball del que n’estic molt satisfet. Recordo que la vaig enregistrar en una casete i amb el meu pare vam anar a la casa del poeta on vivia el seu fill que en aquell moment era absent.  Vaig deixar la cinta i passats uns dies vaig rebre la trucada de felicitació del senyor Maragall encoratjant-me a fer més musicacions del seu pare i demanat-me permís per afegir-la a l’arxiu del poeta. També el president Maragall va tenir coneixement d’aquesta versió i el seu germà, el pintor Jordi Maragall, que per aquell temps em va fer un dibuix cantant al meu estudi i que va signar amb una dedicatòria on deia “Recorda´t de Ramon Llull”. És una cançó que algun dia m’agradaria enregistrar en un disc. De moment la podeu escoltar en aquest vídeo tal com sempre la he he interpretat als meus recitals: a  guitarra, veu… i xiulet, tal com la vaig compondre.

Toni Subirana, al seu estudi, amb setze anys, vist pel pintor Jordi Maragall

Jordi Maragall, el nét pintor del poeta, va veure així a Toni Subirana

Tags: , , , , ,

Categorías: CUALQUIER TIEMPO PRESENTE


Comentarios cerrados