Toni Subirana convidat a la Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós

Publicado el agosto 8, 2013

El cantautor agraeix la invitació a participar com a “cantant convidat” de la 32 Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós que tindrà lloc a l’Arbreda, dimecres 14 d’agost, a les 22.30 h.

 

Cartell de la 32 Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós

El cantautor farà un mini recital conjuntament amb els grups Port Bo, Bergantí, Norai i Peix Fregit. Aquesta trobada d’havaneres té un gran prestigi i està més aprop del format de concert que del de cantada. Els grups trien molt acuradament el repertori i aprofiten per a posar de llarg noves composicions. L’altre tret diferencial és que totes les cançons son en català. Podem avançar que Subirana cantarà l’havanera Des de llagut es veu el poble franc… que va enregistrar al seu disc de 1994 dedicat als poemes de Josep Maria de Sagarra que va musicar i que anys més tard incorporaria al seu repertori el trio Port Bo, present a la vetllada i aprofitarà per a presentar alguna cançó que encara no ha estat enregistrada en cap disc.

Com és habitual el cantautor estarà acompanyat per Alfons Rojo, a l’acordió i a la mandolina.

Toni Subirana a la Platja de Castell de Palamós

Ajuntament de Palamós

Alguns dels integrants dels grups que participaran a la Mostra en una fotografia feta a cala s’Alguer de Palamós

Diari de Girona

Revista del Baix Empordà

L’havanera “Des del llagut es veu el poble franc” i amb un “habano”.

Toni Subirana recorda les seves havaneres

“…La meva primera composició en aquest estil va ser El pedaló, una divertida cançó dedicada als patins a pedals que sovint és l’única embarcació a la que podem accedir. La vaig escriure entre Sitges –on estiuejava la família de la meva mare— i Mallorca. La veritat és que amb l’arranjament instrumental que vam fer pel disc l’havanera semblava més d’inspiració hawaiana que no pas cubana.  L’any 1992 em trasllado a viure a l’ Empordà i es quan començo a tenir contacte amb el món de l’havanera. Per aquelles dates em dedico a posar música als poemes del llibre de Josp Maria de Sagarra, Cançons de rem i de vela, inspirats a la Costa Brava, i em surt una amb aire d’havanera, Des del llagut es veu el poble franc…que enregistraré al 1994 en un disc monogràfic dedicat al poeta.Anys més tard vaig tenir la sort que el grup Port Bo la inclogués al CD Malalt d’amor i la presentessin a la 17ª Mostra de l’Havanera Catalana de Palamós. Aquest any seré jo qui la canti a la 32 edició d’aquesta singular cantada, juntament amb altres peces del meu repertori, com una altra havanera titulada Camí de ronda que vaig compondre a mitges amb el poeta Miquel-Lluís Muntané i que va gravar el grup Barca de Mitjana. La meva última composició en clau d’havanera és un poema de Nadal que veurà la llum pròximament. És un honor per a mi actuar en aquesta trobada a l’Arbreda de Palamós a la que molts anomenen el Palau de l’Havanera”.

Des del llagut es veu el poble franc interpretada per Toni Subirana

Un exemplar dedicat amb portada de Modest Cuixart pel disc de Port Bo on s’inclou Des del llagut…

Des del llagut es veu el poble franc interpretada pel grup Port Bo

Camí de ronda interpretada pel grup Barca de Mitjana

El grup Barca de Mitjana va fer una versió de Camí de ronda

Toni Subirana interpreta l’havanera Des del llagut es veu el poble franc… (Lletra: Josep M. de Sagarra / Música: Toni Subirana

Tags: , , , , , ,

Categorías: CONCIERTOS, Sin categoría


Comentarios cerrados