Concert homenatge a Salvador Espriu

Publicado el mayo 5, 2013

Toni Subirana va fer “doblete” el passat dissabte 4 de maig a Maçanet de la Selva, població que celebrava les seves populars festes del Roser. Al matí va fer un petit recital al

El teatre La Societat va acollir l’homenatge a Espriu

Toni Subirana durant un moment del seu mini recital

Teatre La Societat en el marc de l’homenatge a Salvador Espriu . Toni Subirana va triar per l’acte tres cançons musicades per Raimon. El propi cantautor va argumentar aquesta selecció. “Ara quan es el centenari tothom s’apressa a musicar-lo però precisament ara és el moment de recordar l’obra dels que l’han homenatjat tota la vida com és el cas de Raimon a qui el propi poeta reconeixia la seva enorme  labor  en la difusió de la seva obra”. Així Subirana va interpretar, amb l’acompanyament d’Alfons Rojo, les peces He mirat aquesta terra, I beg your pardon i Indesinenter, intercalades amb la lectura de poemes per part dels ponents. Així mateix el cantautor va aprofitar l’avinentesa per llegir la dedicatòria que l’escriptor li va escriure en els últims dies de vida i evocar l’anècdota que ja vam explicar en aquesta mateixa pàgina. Vegeu   https://www.tonisubirana.com/?p=2287

Programa de mà

A la tarda Toni Subirana i el multiinstrumentista van ocupar l’ample escenari de la plaça per oferir el  seu concert centrat en poemes musicats de diversos autors com Sagarra o Maragall. L’actuació estava inclosa en els actes al voltant de la “Fira de pagès i artesania popular” que va ocupar els animats carrers de la població. És per això que Toni Subirana va sorprendre al personal afegint al seu repertori alguna cançó popular com El ball de la cibada.

Toni Subirana durant la seva actuació a les festes del roser de Maçanet de la Selva

En un moment de l’actuació algú es va acostar a l’escenari per recordar-li que estàvem a poques hores de la celebració del “Dia de la mare” i demanar-li alguna cançó al·lusiva al tema. Toni Subirana va complaure la petició cantant am la col·laboració del públic un popurrí de temes coneguts com Madrecita, d’Antonio Machín, La mare que cantava Dyango; Maman, de l’eurovisiu Jean-Jaques; Madrecita María del Carmen, de Manolo Escobar; Que feliç era mare, de Lluís Llach; o La mamma, de Charles Aznavour. Per acabar la selecció amb Mamá y yo de la seva autoria i que va captar l’atenció de tot el públic, fins i tot dels passejants més despistats.

Toni Subirana va actuar amb l’acompanyament d’Alfons Rojo.

Un dia complet de poesia i música a Maçanet de la Selva. Fins a la pròxima fira.

Tags: , , ,

Categorías: CONCIERTOS


Comentarios cerrados