Cançons d’Advent i de Nadal

Publicado el diciembre 12, 2010

Toni Subirana oferirà al mes de desembre aquest espectacle de cançons sobre poemes de Nadal.

Calendari de concerts de Nadal pel mes de desembre:

14/12/10 18 h.  Cornellà del Llobregat. Biblioteca Central

16/12/10 20 h. Girona. Església dels Dolors

18 /12/10 18 h.  Igualada. Biblioteca Central.

22/12/10 19 h.   Sant Quirze del Vallès. Biblioteca

23/12/10 21 h.    Abrera. Biblioteca Josep Roca i Bros

26 /12/10 18h. MALLORCA Felanitx (Centre Cívic de S’horta)

Cançons d'Advent i de Nadal

CANÇONS D’ADVENT I DE NADAL

-Toni Subirana canta la poesia del Nadal-

El Nadal és una de les èpoques de l’any on la música té més presència. La gent es reuneix per a cantar i el més habitual és entonar aquelles nadales que en diem de “tota la vida”. Però el Nadal ha estat un tema recurrent en la poesia catalana, ja sigui tractat des d’un punt de vista religiós o com a tradició que ens uneix i que ens desperta uns sentiments que comparteixen moltes persones.

Toni Subirana ha posat música a una sèrie de poemes on el misteri religiós apareix com a testimoni de molts sentiments  i sensacions que es desperten al Nadal: l’enyorament per les persones que no hi són circumstancialment, i el dol per les que ja mai més hi seran; la reflexió sobre les desigualtats del món en uns dies de l’any abocats a la sobreabundància; el gust per perpetuar les tradicions més arrelades i casolanes com el Pessebre i els reis Mags i les importades, com l’arbre i Santa Claus, que conviuen en més o menys harmonia…

Toni Subirana passejarà aquest espectacle pels nostres escenaris des del 28 de novembre (primer diumenge d’Advent) fins al 2 de febrer (dia de La Candelera),  que és quan la tradició marca que s’ha de retirar el pessebre. Ara és el moment de reservar el dia que us interessi, tingueu en compte que els caps de setmana i els festius són les dates més sol·licitades i les que primer s’emplenen.

El recital es presenta en tres formats instrumentals per tal de poder accedira tot tipus d’espais: teatres, centres culturals, esglésies, casals, sales polivalents, centres cívics, instituts, escoles, biblioteques, etc.

A la última part del recital Toni Subirana cantarà algunes nadales tradicionals catalanes i cançons de Nadal internacionals. També es contempla la participació d’alguna coral local infantil en algun tema del repertori per tal d’implicar als més petits i a les seves famílies en el concert nadalenc.

És innegable la tasca que han fet els cantautors en la difusió de la poesia, molts d’ells sovint s’han dedicat monogràfics a un autor determinat però no és habitual reunir un bon nombre de poetes al voltant d’un tema concret com ara el Nadal, una festivitat i una tradició que, en canvi, ha donat pàgines molt brillants de la nostra literatura i que mereixen no quedar esgrogueïdes. Què millor sinó que llançar-les a l’aire acompanyades d’una melodia?

tsubirana@tonisubirana.com

Programa del concert:

Toni Subirana ha musicat diversos poemes fins a confegir un repertori que no amaga una certa vocació antològica.

-El rústic villancet (Josep Carner)

-Albada Nadalenca (Carles Fages de Climent)

-També vindrem, infant, a l’hora vella (J.V. Foix)

-Pessebre vora el mar (Tomàs Garcés)

-Nadala (Nit de Nadal) (Àngel Guimerà)

-Nit de Nadal (Guerau de Liost)

-Rondalla del bou (Marià Manent)

-Els núvols de Nadal (Joan Maragall)

-Sonet (Miquel Martí i Pol)

-Nadal, Nadal! (Carles Riba)

-Poema de Nadal (fragment) (Josep M. de Sagarra)

-Nadal (Joan Salvat-Papasseit)

-Cançó de l’estrella (Jacint Verdaguer)

-És Nadal (Miquel-Lluís Muntané)

-Pessebre d’amor (Toni Subirana)

Música de totes les cançons: TONI SUBIRANA

tsubirana@tonisubirana.com

Tags: , , ,

Categorías: CONCIERTOS


Comentarios cerrados