Concert de Nadal a Calldetenes

Publicado el diciembre 06, 2020

El pròxim dia 20 de desembre, a les 17:30 h. Toni Subirana oferirà elseu concert Toni Subirana canta la poesia del Nadal a l’Auditori Teatre de Calldetenes. El cantantant estarà acompanya per Alfos Rojo (mandolina, guitarra, acordió i violí) iper Sara Rojo (violí)

Aquesta serà l’unica oportunitat aquest Nadal de gaudir d’aquest concert en un magnífic auditori degrans dimensions que garatitza la distància social i amb totes les mesures de seguretat. Ja podeu comprar les vostres entrades on line a Auditori Teatre Calldetenes

PICT0987descarga (1)

descarga

Concerts de Nadal

Publicado el diciembre 04, 2019

Contraportada CD Toni Subirana canta la poesia del NadalEn els pròxims dies Toni Subirana portarà al seu concert de Nadal a les següents poblacions:

Dijous, 12 de desembre de 2019 a les 19 h. a GELIDA Sala d’actes de la Biblioteca Jaume Vila i Pascual

Divendres, 13 de desembre de 2019, a les 19 h. a IGUALADA, a la sala d’actes de la Biblioteca Central.

Dissabte, 14 de desembre de 2019, a les 17 h. a MADRID, a la sala d’actes del Cercle Català.

Portada CD Toni Subirana canta la poesia del Nadal.jpgweb

 

 

Concert a Vilanova del Vallès

Publicado el agosto 25, 2019

mde

Concert a Tordera

Publicado el julio 22, 2019

Cartell FESTIVAL MULTIPOLAR 2019 Sessió 24 JULIOL

Concert de Sant Jordi

Publicado el abril 25, 2019

IMG-20190424-WA0014Toni Subirana va oferir un concert a Les Cabanyes, a l’antiga Església de Sant Valentí. El cantautor va interpretar Sant Jordi. Les Cabanyes 2019poemes musicats de Joan Maragall, Neruda o Josep Maria de Sagarra, autor de qui aquest 2019 es commemora el 125è aniversari del seu naixement. Un públic molt sensible i acollidor, entre el qual hi havia rapsodes que van participar a la primera part de l’acte, va aplaudir  al cantant que també va interpretar també cançons de lletra i música pròpies.

IMG-20190424-WA0006IMG-20190424-WA0007

 

 

Cançons amb gust de sal (Havaneres i canço marinera…)

Publicado el marzo 13, 2019

TONI SUBIRANA

i Els Sonsos

presenten

Cançons amb gust de sal (Havaneres i canço marinera…)

Toni Subirana i Els Sonsos
Toni Subirana i Els Sonsos

Escoltar havanera “Camí de ronda”  (Lletra: Miquel Lluís Muntané – Música: Toni Subirana)

Vent fresquet de tramuntana” (Lletra: Joaquim Ruyra – Música: Toni Subirana)

Toni Subirana vé del cor de l’Empordà a presentar un repertori de cançó marinera amb havaneres ben conegudes i de la seva pròpia collita que combina amb algunes cançons sobre poemes d’autors clàssics com J.M. de Sagarra, de qui va musicar les Cançons de rem i de vela, inspirades a la Costa Brava; Joan Maragall, Joaquim Ruyra o Miquel Costa i Llobera i d’altres contemporanis. No hi manca tampoc al repetori alguna versió de la cançó francesa com La Mer, de Charles Trenet; de la cançó italiana, com Sapore di sale, de Gino Paoli; o del repertori llatinoamericà, com Alfonsina y el mar; i, per descomptat, clàssics del gènere com La gavina.   Toni Subirana presenta aquestes cançons en un format clàssic d’havanera amb l’acompanyament d’ Els Sonsos, dos grans professionals de la música: Alfons Rojo (guitarra, mandolina i acordió) i Eduard Altaba (Contrabaix).

Toni Subirana presenta "Cançons amb gust de sal".Toni Subirana presenta “Cançons amb gust de sal”.

Toni Subirana (Veu i guitarra)

Nascut a Barcelona l’any 1965 i resident al Baix Empordà des de 1992, va pujar per primer cop a un escenari als onze anys i  tres anys més tard va començar a compondre cançons, al principi sobre poemes d’autors com ara Sagarra, Maragall o Neruda i després de lletra i música pròpies.

 Al 1987 va veure la llum el seu primer L.P., Toni Subirana (Hispavox), on signava totes les cançons entre les que cal destacar “Las chicas de mi acera” que fou la seva tarja de presentació i que va tenir molt bona acollida. Més tard tornaria al mercat discogràfic amb Todas las demás y tú  (Justine, 1991), un àlbum amb deu temes també escrits pel mateix artista.

 L’any 1992 es va capbussar novament a la tasca de posar música a la poesia de Josep Maria de Sagarra fins a enllestir un repertori on hi trobem representats pràcticament tots els llibres de “cançons” del poeta. Aquesta obra es va enregistrar amb un grup de músics de  reconegut prestigi sota la direcció de Manel Camp. Més de cent-cinquanta poblacions han vist aquest espectacle que es va presentar a “L’Espai” de dansa i música de la Generalitat i ha estat programat dintre de festivals internacionals com ara “Cançons de la Mediterrània” (Palma de Mallorca), “Trobadors i Joglars” o el Festival de la Porta Ferrada (Sant Feliu de Guíxols).

 Al 2004 Subirana va treure a la llum el disc Afectos especiales, que va presentar en directe a la sala Luz de Gas, de Barcelona i a la sala Libertad 8 de Madrid. Amb aquestes noves cançons va fer nombroses actuacions, tant amb el seu grup d’acompanyament com en solitari, a veu i guitarra, on va fer una gira per centres culturals de la comunitat de Madrid i va participar a diverses programacions com la del “Encuentro intergeneracional de cantautores” de Granada.

 A principis de 2011 va sortir el mercat Cançons de totes les hores, una edició epecial de “Toni Subirana canta Josep Maria de Sagarra”, en commemoració del 50è aniversari de la mort del poeta.

 Al 2015, coincidint amb les dates nadalenques, Subirana presenta el disc Toni Subirana canta la poesia del Nadal, un recull de poemes que ell mateix ha musicat d’autors com Carner, Fages de Climent, Foix, Garcés, Guimerà, Manent, Maragall, Salvat-Papasseit o Verdaguer.

Toni Subirana acompanyat d'Alfons Rojo a la Mostra d'Havanera catalna de Palamós.
Toni Subirana acompanyat d’Alfons Rojo a la Mostra de l’Havanera catalana de Palamós.

IMG-20181028-WA0010Darrera el nom d’Els Sonsos hi ha dos grans professionals de reconegut prestigi:

Alfons Rojo (Guitarres, acordió, mandolina, harmònica i violí).

Gairebé quaranta anys de professional de la música avalen aquest músic amb una llarga experiència en guitarra (clàssica, elèctrica i acústica) i

mandolina, demostrada a un gran nombre de concerts i a més de trenta referències discogràfiques.

Graduat per l’ESMUC en Música Tradicional en l’especialitat de Guitarra i Instruments de Púa  té també el títol de Professor de Grau Mitjà de Guitarra cursat al Conservatori Superior de Música del Liceu on també va estudiar violí. La seva formaciò acadèmica inclou estudis d’harmonia i guitarra elèctrica realitzats l’Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona. Com a docent ha desenvolupat una gran activitat com a coordinador, professor de guitarra i d’instruments de púa a l’Aula de Música Tradicional i Popular (AMTP) de l’àrea de cultura de la Generalitat de Catalunya on va ser director de la rondalla i del departament de corda.

Fundador de la Orquestra Galana l’any 1980 (Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya) i del Quintet Fibonacci el 1990. Músic i co-arranjador de programes de televisió com Bojos pel ball. Ha format part de grups com Transardània, Casellas Sextet Folk, Barcelona Mandolines Quartet i ha col•laborat amb diversos cantautors i intèrprets com Anton Abad, Toni Subirana, Lídia Casaprima, Toti Soler, Toni Xuclà. En l’actualitat membre del grup de música d’Arrel-Fusió Estramp Jazz i de la Cobla Catalana dels Sons Essencials.

Toni Subirana entre Eduard Altaba (contrabaix) i Alfons Rojo (acordió).
                                                      Toni Subirana entre Eduard Altaba (contrabaix) i Alfons Rojo (acordió).

Eduard Altaba (Contrabaix)

 Música de solvència contrastada present en molts moments històrics de la vida musical catalana.

L’any 1973 va formar el seu primer grup Bueyes Madereros, d’aleshores ençà ha estat, com a baixista o contrabaixista, en molts grups de música ben diversa Blay Tritono, Tropopausa, Triomobil, Moisés Moisés, Guen Dai, Lisboa Zentral Cafè…, ha acompanyat a diferents cantants i músics Francesc Pi de la Serra, Pau Riba, Paco Ibañez, Jaume Sisa, Albert Giménez, Lluis Llach, Luis Paniagua, Toti Soler, Toni Subirana… amb els que ha actuat per tot arreu.

 Ha participat com a músic en diversos espectacles: El Mikado de Dagoll Dagom; Cabaret, de Jérome Savary; El Barbero de Sevilla, de Tricicle; La dama de Reus, de Ramon Simó, Klowns, Utopista de Monty & Cia, Dimonis, d’Els Comediants; A la Ville de… Barcelona, de Joan Ollé. Ha format part de nombrosew experiències de música improvisada: Orquestra del Caos, Gràcia Territori Sonor, Orquestra IBA, John Zorn, Butch Morris, Banda d’Improvisadors de Barcelona, As três ladeiras i ha enregistrat discos amb Tropopausa, Perucho´s, Toti Soler, Hiroshi Kobayashi, Big Ensemble del Taller de Músics, Jakob Draminsky, Les Anciens…i amb Toni Subirana amb el qual va col•laborar al CD Toni Subirana canta Josep Maria de Sagarra i va tenir una participació molt activa al dsc Toni Subirana canta la poesia del Nadal.

Cançons de remi i de vela

“… Aquell estiu (1) Josep Pla va descobrir-me la Costa Brava, des de Palamós al Golf de Roses. Vaig viure la cuina, lataverna, el cafè, la pesca i la

Actuació a Cadaqués
Actuació a Cadaqués
Proves de so
Proves de so

conversa dels mariners. La tardor d’aquell mateix any vaig descobrir Cap de Creus, Cadaqués i Port de la Selva. Des d’aleshores ja no vaig abandonar mai més la Costa Brava. Han d’anar molt malament les coses perquè una hora o altra no vagi a provar una olla de peix, a Calella, a l’Escala o en un d’aquells solitaris refugis del Cap de Creus, que per mi són i seran les poques i diminutes àrees de felicitat dins d’aquest món de misèries. Del meu casament amb la Costa Brava en va néixer un llibre: Cançons de rem i de vela. En aquest recull de poemes hi ha la bona fe i l’ingenuïtat de la persona que per primera vegada sent i viu integralment el clima dels pescadors i de les barques. És un llibre sincer, escrit sense preocupacions, i això és potser el que de seguida va fer-lo simpàtic i popular. Dels meus reculls de poemes, crec que és aquest el que ha estat més llegit i més estès. Se’n van tirar diverses edicions, i com que la seva aparició coincidí amb el començament del gran èxit que ha tingut després la Costa Brava, vaig poder constatar que a moltes noies i  a molts xicots esportius els eren familiars les Cançons de rem i de vela, i han estat infinites les vegades que persones desconegudes m’han demanat que els signés un exemplar de butxaca d’aquestes cançons.” “… Cançons de rem i de vela és un llibre directe i espontani, escrit, com aquell qui diu, a les mateixes roques i amb mig cos dins l’aigua.”

(1) de l’any 1921 Josep Maria de Sagarra  

 

Toni Subirana volvió a Ibiza

Publicado el septiembre 07, 2018

Emotividad y salitre presidieron el concierto que Toni Subirana ofreció en Sant Antoni de Portmany (Ibiza), el pasado 29 de julio en la acogedora plaza que se haya detrás de la iglesia, un espacio que el ayuntamiento se propone, acertadamente, impulsar con actividades culturales. Emotivo porque el cantautor regresaba a los parajes de su infancia y de gusto salado porque  configuró un repertorio en el que abundaron las canciones de inspiración marinera de su cosecha, como Des del llagut o El pedaló (coreada por el público) , aunque con algún guiño al catálogo ajeno como La Mer o Sapore di Sale. Con el único acompañamiento de su guitarra, el cantautor mantuvo durante dos horas la atención de un público muy afectuoso entre el que se encontraban algunas personas felizmente reencontradas.

Recorte de prensa del Diario de Ibiza del 27 de julio de 2018

Recorte de prensa del Diario de Ibiza del 27 de julio de 2018

IMG-20180730-WA0001IMG-20180730-WA0013

Concierto en Ibiza con fuerte carga emotiva

Publicado el julio 23, 2018

Toni Subirana  actuará en Ibiza en el marco de la programación Nits amples que organiza el ayuntamiento de Sant Antoni de Portmany 

Domingo, 29 de julio, a las 21 h., en la plaza situada detrás de la iglesia

Cartell web

Sus anteriores actuaciones en la isla datan del año 2000 y 2001 cuando actuó en Sant Miquel y en Sant Antoni respectivamente. De la segunda el cantautor guarda un especial recuerdo pues se llevó a cabo en el auditorio al aire libre de Sa Punta d’es Molí, construido en el mismo lugar donde tantas tardes estivales de su infancia iba a pescar. Y es que Toni Subirana pasó muchos veranos en la casa de sus abuelos de Sant Antoni. Él mismo nos recuerda aquellos días felices de su niñez

 

Toni Subirana con es Cap Nonó al fondo.

Toni Subirana con es Cap Nonó al fondo

 Recuerdos con sabor a sal

Aunque los últimos treinta años de mi vida están ligados al Empordà y su Costa Brava, mi primer mar es el de Ibiza y es por ello que, con motivo de mi próxima actuación en la isla, quiero recordar aquí, aquellos días azules y aquel sol de mi infancia y adolescencia, por decirlo machadianamente.

A finales de los años cuarenta mis abuelos compraron un terreno en la bahía de San Antoni en el que edificarían una casa encantadora. Podían habérsela hecho en primera línea de mar pero mi abuela, de resultas de una tuberculosis, tenía un solo pulmón y se le desaconsejó un exceso de humedad. Este fue el motivo por el que decidieron mandar construirla un poco más retirada pero conservando las vistas a la bahía…Les durarían poco, con el boom del turismo dos filas de hoteles se antepusieron en su campo visual. La pasión por Ibiza era compartida por ambos, tanto es así que muchos fines de semana, antes de tener la casa de Cardedeu, se embarcaban en un avión el viernes para regresar a Barcelona el domingo por la noche, con todas las incomodidades que eso debía comportar y teniendo en cuenta que los vuelos de entonces no eran como los de ahora. En aquella casa de Ibiza pasamos veranos inolvidables, casi siempre durante el mes de julio. La casa era –y es, porque sigue en pie y sigue perteneciendo a la familia– mágica, la había diseñado Fontanals, un afamado decorador y escenógrafo teatral que había trabajado para muchas obras de Josep M. de Sagarra, autor al que, por cierto, dediqué un disco monográfico. El exterior tenía todos los componentes típicos de una casa ibicenca: fachada pulcramente encalada, persianas pintadas de verde, escalera exterior y un torreón que le daba nombre: S’Atalaia baixa. El interior estaba lleno de recovecos y hornacinas que la hacían muy entretenida. El jardín era bastante selvático con pinos y sabinas y un asador de pollos que en funcionamiento desprendía un aroma embriagador…y es que todos los olores en Ibiza se me a mí antojaban más intensos que en ningún otro lugar.

La casa de Ibiza, en 1956

La casa de Ibiza, en 1956

Con seis meses en Ibiza. En elsentido de las agujas del reloj: En la sillita a bordo del Juanito, detrás se ve a mi padre en la lancha. Con mi abuelo Toni, con mi abuelita Maruja y con mi madre (traje de baño blanco), mi tía Vicky y mi prima Gloria.

Con seis meses en Ibiza. En el sentido de las agujas del reloj: En la sillita a bordo del Juanito, detrás se ve a mi padre en la lancha. Con mi abuelo Toni, con mi abuelita Maruja y con mi madre (traje de baño blanco), mi tía Vicky y mi prima Gloria.

La llegada a Ibiza estaba llena de emoción, era algo especial, entrar en otra dimensión. Pero no todo era jauja, los abuelos marcaban unos horarios y un estilo de vida que había

El músico Juan Mena al timón, navegando con mi madre y mis hermanos

El músico Juan Mena al timón, navegando con mi madre y mis hermanos

que seguir a rajatabla y al que te tenías que amoldar, una organización estricta que difícilmente aceptarían los niños y adolescentes de hoy en día. En el distribuidor de la primera planta, donde estaban los dormitorios, había una mesa con un cencerro que mi abuela hacía sonar cuando creía que era hora de levantarse. Desayunábamos todos juntos en la mesa del comedor unas deliciosas ensaimadas pasadas levemente por la tostadora y después nos preparábamos para salir en barca. El abuelo y la abuelita con sus albornoces y tocados con una gorra blanca y un turbante respectivamente abrían la comitiva. Los  nietos les seguíamos también con nuestro albornoces con la inicial bordada en el bolsillo y provistos cada uno de una cesta de paja con nuestros enseres personales que variaban según la edad. Mi madre se las ingeniaba así para tener organizada a su prole, con siete niños tenía que ser metódica para que la cosa no se le fuera de las manos. Juntos nos encaminábamos a lo que llamábamos “la playa de casa”,  la de Es Pouet –en los tiempos previos a la “normalització lingüística” era “Es Puet”, al menos así la denominaban en las postales que tanto abundaban en la era predigital— donde nos esperaba el marinero con la barca. No era propiamente un patrón sino un buen hombre que venía a echar una mano con las pequeñas embarcaciones. Yo vi pasar por ese puesto de trabajo a personajes variopintos: a José, cuyo oficio real era el de camarero y acabó montando un bar a pocos metros de casa en el que hacía unos sandwiches muy buenos; a Michael, un americano rubio y atlético que vestía invariablemente unos pantalones tejanos cortos y deshilachados. Lo que nos llamaba la atención era que no se los cambiaba ni para meterse en el agua. Al parecer era técnico en computadoras (¡hablamos de principios de los setenta!) y mi abuelo, que sospechaba que era prófugo de la guerra del Vietnam, aprovechaba para hacer prácticas de inglés con él; y Juan, Juan Mena, un saxofonista almeriense que tocaba en la sala de fiestas Sa Tanca y del que con el tiempo me hice muy amigo, llegando a tenerlo como colaborador en varios de mis discos…A menudo evocamos con emoción aquellos tiempos… Las barcas eran dos, un falucho que llevaba pintado en la proa el nombre de “Juanito”, supongo que el de su anterior propietario; y una lancha con motor fueraborda que bautizaron con el nombre de Adela, no sé si por mi bisabuela o por mi tía, aunque todos le llamábamos siempre “el fuerabordo”. Mi abuelo y mi padre sólo querían ir en esta última, una canoa con un motor Evinrude de sesenta caballos. A mi abuelo le gustaba gobernarla e insistía en que mi abuela le acompañara a lo que ella

En Cala Salada, con mis padres y tres de mis seis hermanos: Mónica, Dufi y Laura.

En Cala Salada, con mis padres y tres de mis seis hermanos: Mónica, Dufi y Laura.

accedía complaciente. Aún no comprendo cómo pasados ya los setenta años, los dos seguían yendo tan a gusto en la lancha rápida que daba unas sacudidas secas, dura prueba para unos riñones cansados. A mi abuelo no le gustaba la navegación sosegada, iba persiguiendo gaviotas con infantil alborozo –obsérvese que fue más cazador que pescador—, sin importarle lo más mínimo las olas, era muy intrépido para su edad. Con el Juanito solíamos ir a Cala Gració o a la pequeña playita de Cala Salada. En el trayecto a veces nos acercábamos a Punta Galera de la que una parte era propiedad del abuelo, eso nos impresionaba bastante, aunque no más que la particularidad de que estuviera llena de nudistas, los primeros que vimos, quizá por eso la abuelita no era muy partidaria de que amarráramos en la “cala del abuelo”. Sin embargo, mis hermanos y yo preferíamos ir a las playas “del otro lado”: Cala Bassa, Cala Conta, Cala Tarida…y preferiblemente en el “fuerabordo” porque nos permitía bañarnos en varias calas en el tiempo que el Juanito tardaba en llegar a una. El abuelo disfrutaba del baño y permanecía mucho rato sumergido en las cristalinas aguas con las que nos recomendaba que hiciéramos gárgaras, aseguraba que era una profilaxis perfecta para la garganta. A veces hacíamos el trayecto de vuelta esquiando, en eso mi padre era el mejor, se manejaba con gran destreza con el monoesquí.

La sesión de baño no se eternizaba como ocurre ahora porque a las tres en punto había que estar sentados en la mesa previo paso por la ducha o la manguera, esta segunda opción no agradaba a las chicas porque implicaba tener como espectadores a los ociosos camareros del hotel de enfrente. La verdad es que no nos importaba regresar pronto porque siempre nos esperaban menús exquisitos que, siguiendo las directrices de la abuela, preparaba la cocinera. Isabel se llamaban las dos que conocí y las dos eran andaluzas y muy cariñosas. No he vuelto a comer unas patatas fritas tan crujientes, unas empanadillas tan sabrosas (crestas les llamaban) y unos tomates rellenos tan jugosos…

Con quince años, en el jardín tocando la guitarra, solo y en compañía de mi hermana Mónica.

Con quince años, en el jardín tocando la guitarra, solo y en compañía de mi hermana Mónica.

Por la tarde nada de playa, lecturas y siestas interminables…más tarde comprendí que para los adultos no sólo eran

La casa de Sant Antoni en la actualidad

La casa de Sant Antoni en la actualidad

para dormir…De hecho tampoco para más de un adolescente que en ese tórrido remanso canicular perdió la inocencia, como decía en una canción mi admirado amigo Alberto Cortez…La otra alternativa era contemplar las evoluciones de las lagartijas entre las piedras de las paredes secas del jardín. Al anochecer nos acercábamos a las rocas con la caña a ver si picaba algún pez ignoto o nos acercábamos a la tienda de souvenirs a comprar un polo que degustábamos extasiados ante las puestas de sol, mucho antes de que el Café del Mar las rentabilizara. Algunas tardes salíamos de paseo por el pueblo. El bar Escandell era el punto de reunión, recuerdo también un puesto de crêpes muy buenas que hacía un andaluz muy salao y otro de  hamburguesas que servían con una ensalada muy sabrosa. Otros días mi padre nos subía al Cuatro Latas (el viejo Renault que usaban mis abuelos para sus desplazamientos en la isla) y nos llevaba a Ibiza ciudad. Ahí recorríamos las calles de Dalt Vila, mi padre visitaba alguna galería de arte y nosotros curioseábamos en las paraditas de los hippies que entonces aún eran de verdad. Tampoco faltaban las noches de fiesta en casa, el Doctor

Actuación en 2001 en el Auditori de Sa Punta d'es Molí

Actuación en 2001 en el Auditori de Sa Punta d’es Molí

Subirana tenía poder de convocatoria en la isla y a menudo organizaba encuentros con “gente imortante” y algún personaje excéntrico que se alargaban hasta la madrugada y en los que a veces me invitaron a sacar la guitarra. Las tardes del domingo íbamos a misa, a la pintoresca iglesia de Sant Antoni donde yo quedaba fascinado por el diestro y acompasado manejo del abanico de un ejército de viejecitas ataviadas con tupidos vestidos negros de los que asomaba una larga trenza…iguales que las que forman parte de la iconografía turística. Creo que en Ibiza es donde vi más distendido a mi padre…mi padre, que nos ha dejado este año…es por ello que regresar a los parajes donde  le vi tan contento tiene para mí un significado especial y el concierto, justo detrás de aquella iglesia, se reviste de una carga emotiva que intentaré transmitir al público que acuda a compartir mis canciones con sabor a sal.

Toni Subirana

El Diario La Prensa de Ibiza dedicó esta contraportada a Toni Subirana en 1990.

El Diario La Prensa de Ibiza dedicó esta contraportada a Toni Subirana en 1991.

Concert a Vallromanes

Publicado el julio 05, 2018

Si vols gaudir d’un concert acústic en la distància curta, aquest divendres, 6 de juliol, a les 21 h., Toni Subirana farà un recital a la terrassa del Casalde Vallromanes, repassant la seva llarga trajectòria amb el seu espectacle “30 anys de cançons”. 

 

Cartell freevendres-2018

Casal de Vallromanes

No deixeu passar aquesta oportunitat d’escoltar les velles i noves cançons, plenes de
tendresa i humor, d’aquest artista que a l’escenari es comporta com un chansonnier
que sap utilitzar la veu i el gest, donant a cada paraula la justa intensitat per interessar
i commoure al públic.

Toni Subirana al Litterarum

Publicado el junio 19, 2018

Toni Subirana va participar al Tast de cantautors del festival Litterarum de Móra d’Ebre

Amb una tria del seu repertori integrada per poemes musicats per ell mateix, el cantautor es va presentar, el 24 de maig passat, a una sessió d’aquest festival literari adreçada als programadors culturals. Després d’haver compartit una xerrada informal amb el títol “Cafè i companyia”, on els partcipants van oferir una pinzellada de la seva carrera i van exposar els seus projectes, l’acció es va traslladar al pati del castell de Móra d’Ebre on els cantautors convidats van oferir un tast del seu repertori poètic. Així van desfilar pel bucòlic escenari, sempre en format acústic, les veus de Meritxell Gené que acaba de publicar el seu llibre de poemes, Després dels esbarzers; el menorquí Guiem Soldevila i Ivette Nadal que va presentar un nou projecte acompanyada de Caïm Riba.

28542760878_5cf2eebd7f_k

Toni Subirana al Litterarum

Toni Subirana al Litterarum

41513547225_41400aea15_k

Toni Subirana va tancar la sessió amb poemes musicats de Maragall, La ginesta; de Sagarra, Fem un viatge sense cap raó; i una mostra de fragments de cançons del seu últim disc Toni Subirana canta la poesia del Nadal, totalment fora d’estació i  d’espai…però tot sigui per convèncer als programadors que van assistir a l’acte i que pels comentaris que vam rebre van trobar la jornada molt profitosa.

Web Litterarum

Toni Subirana amb Meritxell Gené, Ivette Nadal i Caïm Riba, units per la poesia i la música, després de la seva actuació.

Toni Subirana amb Meritxell Gené, Ivette Nadal i Caïm Riba, units per la poesia i la música, després de la seva actuació.