Toni Subirana actuarà a Sitges

Publicado el julio 7, 2014

El cantautor portarà el seu espectacle Cançons amb gust de sal

el pròxim divendres 18 de juliol en el marc de les festes marineres de la Mare de Déu del Carme

Cartell Festes de la Mare de Déu del Carme de Sitges

Cartell Festes de la Mare de Déu del Carme de Sitges

Després de passar per més de dues-centes poblacions, Toni Subirana podrà cumplir el seu desig de presentar les Cançons de rem i de vela i d’altres cançons amb gust salat en un marc tan adient com el de les festes de la Mare de Déu del Carme de Sitges. El concert començarà a les 22 h. a l’escenari instal·lat a la Platja de Sant Sebastià. El cantautor estarà acompanyat per tota la seva banda: Pep Pladellorens (piano), Eduard Altaba (contrabaix), Alfons Rojo (guitarres, acordió, mandolina i violí) i Dani Forcada (bateria i percussió). Aquest concert té una significació especial pel cantautor pels seus lligams familiars amb la vila marinera i que ell mateix ens explica.

Els  ”Cuatro Pinos”

Els meus primers records d’estiu estan molt lligats a Sitges on sempre ha estiuejat la meva

Programa de festes de la Mare de Déu del Carme

Programa de festes de la Mare de Déu del Carme

família materna, els Mestres. Els meus avis, Pepe i Herminia, tenien una bonica casa carrer Bruc (ara es diu d’una altra manera), curiosament el mateix nom del carrer on vivien a Barcelona, que li deien “Los cuatro pinos”. Realment eren més de quatre i a la seva ombra vaig compartir els primers jocs amb germans i cosins i moltes paelles d’ambient familiar. La casa ja no és de la meva família però alguns dels mobles que la decoràven i que el meu avi escollia amb gust exquisit els conservo jo, com el gran rellotge de paret. El su tic-tac em transporta a aquells estius on el pas de les hores era molt més lent, a aquella pau que es respirava en aquella casa quan els

Toni Subirana amb la seva àvia Herminia a Sitges

Toni Subirana amb la seva àvia Herminia a Sitges

estius familiars eren eterns i plens d’una senzilla felicitat: platja, bicicleta… i sopa de sèmola.  Els dies de platja, però, no eren interminables com ara, la platja era al matí i no estàvem tota l’estona torrant-nos al sol. Els nens jugàvem a la sorra i els grans s’instal·laven sota el “toldo”  que era on es feia la vida com si fos una prolongació de la casa. Allà es prenia l’apeririu però no es dinava, el dinar era a casa i a la tarda, després de la obligada migdiada, ens vestíem com Déu mana per anar a fer un volt fins a la punta, amb parada al Club de Mar i, amb sort, comprar un gelat de vainilla que tenia sabor de vainilla. A la tornada recordo trobar al meu avi jugant a escacs al jardí amb el meu pare i a la meva àvia regant les plantes o planxant la roba mentre toth petar la xerrada al seu voltant. De vegades a la tertúlia s’hi sumava la Montserrat, la modista, una sitgetana entranyable. Durant la meva adolescència les visites a Sitges es van anar espaiant, els meus avis van vendre la casa i anàven uns dies al Terramar o al Calípolis pero la meva mare s’enyorava i finalment els

Toni Subirana va passar a Sitges els estius de la seva infantesa

Toni Subirana va passar a Sitges els estius de la seva infantesa

meus pares van trobar una caseta que la meva mare, que és molt nostàlgica, va voler anomenar Los Cuatro Pinos, tot i que realment només era un. A la seva ombra vam viure bons moments de joventut, época d’amors i desamors, i de moltes cançons. De les que vaig fer a Sitges la més òbvia és una que vaig dedicar als patins de pedals, El pedaló, (http://www.youtube.com/watch?v=ERpHp4UeWeE) que segurament cantaré en aquest concert perquè és una cançó de participació Toni Subirana – El Pedaló.  La fotografia de la portada del single me la va fer Esther Molina, fotògrafa de la revista Semana, a la platja de la Ribera. Per a la promoció del disc recordo que vam venir els del Periòdico i em van fer un reportatge estiuenc a la platja. El Paco del xiringuito de Benaprès encara m’ho recorda quan em veu.

Portada del single "El Pedaló" a la Platja de Sitges.

Portada del single “El Pedaló” a la Platja de Sitges.

Tinc molta família Sitges: oncles, cosins i germans. Dels set que som, quatre s’han quedat a viure a Sitges i els seus fills són sitgetans i, com no tenen molta paciència per escoltar aquestes batalletes, aquí els hi deixo aquests records per si volen saber com han arribat fins aquí i per si així s’animen a venir al concert que vull compartir amb tots els convilatans alguns dels quals em coneixen des de que era el nen que surt a la fotografia. Em fa molta il·lusió cantar a Sitges i a la meva mare encara més.

Records de Sitges

Records de Sitges

Programa de l’Ajuntament de Sitges

SitgesVida

Sitges (Aquarel·.la de Cati Salazar)

Sitges (Aquarel·.la de Cati Salazar)

http://www.youtube.com/watch?v=Kj05DhzIGJ0&list=UUraBe4zieUcKDgO7wCdxZ0Q

http://www.youtube.com/watch?v=Kj05DhzIGJ0&list=UUraBe4zieUcKDgO7wCdxZ0Q

Toni Subirana cantarà acompanyat per Pep Pladellorens (piano), Eduard Altaba (contrabaix), Alfons Rojo (Guitarra, mandolina, acordió i violí).

Toni Subirana cantarà acompanyat per Pep Pladellorens (piano), Eduard Altaba (contrabaix), Alfons Rojo (Guitarra, mandolina, acordió i violí) i Dani Forcada (bateria).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categorías: CONCIERTOS


Comentarios cerrados