Toni Subirana posarà musica a les nits d’estiu de Port de la Selva

Publicado el julio 7, 2014

Toni Subirana canta les Cançons de rem i de vela al lloc que les va inspirar

Les cançons de Port de la Selva

“La cançó és aquella mena de gràcia natural que surt de la boca de l’home per fer-li companyia les hores de treball i que l’home la recorda i la reprèn en aquells moments que descansa el cos i s’engresca l’ànima. L’instint de cantar és l’expressió de tots aquells raconets de l’esperit en els quals encara dura una llum divina que vol dir que en la selva complicada dels nostres sentiments i de les nostres passions hi ha encara algun marge intacte, algun arbrissó verd, que no han podrit els egoismes i que no han assecat les brutalitats. I en aquest marge i en aquest arbrissó s’hi belluga l’ocell invisible que inspira a la gent del poble la lletra i la música de les cançons.”

Josep Maria de Sagarra (Fragment extret del recull d’articles “Cafè,copa i puro”)

Cartell de Toni Subirana al Cafè de la MarinaDurant tres dissabte consecutius, el 12, el 19 i el 26 de juliol Toni Subirana actuarà al Cafè de la Marina del Port de la Selva, el poble mariner que va inspirar  Josep Maria de Sagarra l’obra de teatre del mateix nom que el cafè, i el llibre de poemes Cançons de rem i de vela del qual Toni Subirana va musicar una bona part. La Vanguardia Empordà Diari de Girona

Toni Subirana al Cafè de la Marina presidit per un text de Sagarra

Toni Subirana al Cafè de la Marina presidit per un text de Sagarra

Toni Subirana al Port de la Selva

Toni Subirana al Port de la Selva

Les vetllades tindran un for mat de sopar-espectacle amb un menú inspirat en la cuin autòctona  a la que era tan afeccionat el poeta. Reserves Tel. 972 38 70 63

Toni Subirana al Cafè de la Marina

Toni Subirana al Cafè de la Cançons de rem i de vela

“… Aquell estiu (1) Josep Pla va descobrir-me la Costa Brava, des de Palamós al Golf de Roses. Vaig

El Port de la Selva (Aquarel·la de Cati Salazar)

El Port de la Selva (Aquarel·la de Cati Salazar)

viure la cuina, la taverna, el cafè, la pesca i la conversa dels mariners. La tardor d’aquell mateix any vaig descobrir Cap de Creus, Cadaqués i Port de la Selva. Des d’aleshores ja no vaig abandonar mai més la Costa Brava. Han d’anar molt malament les coses perquè una hora o altra no vagi a provar una olla de peix, a Calella, a l’Escalao en un d’aquells solitaris refugis del Cap de Creus, que per mi són i seran les poques i diminutes àrees de felicitat dins d’aquest món de misèries. Del meu casament amb la Costa Brava en va néixer un llibre: Cançons de rem i de vela. En aquest recull de poemes hi ha la bona fe i l’ingenuïtat de la persona que per primera vegada sent i viu integralment el clima dels pescadors i de les barques. És un llibre sincer, escrit sense preocupacions, i això és potser el que de seguida va fer-lo simpàtic i popular. Dels meus reculls de poemes, crec que és aquest el que ha estat més llegit i més estès. Se’n van tirar diverses edicions, i com que la seva aparició coincidí amb el començament del gran èxit que ha tingut després la Costa Brava, vaig poder constatar que a moltes noies i a molts xicots esportius els eren familiars les Cançons de rem i de vela, i han estat infinites les vegades que persones desconegudes m’han demanat que els signés un exemplar de butxaca d’aquestes cançons.” “… Cançons de rem i de vela és un llibre directe i espontani, escrit, com aquell qui diu, a les mateixes roques i amb mig cos dins l’aigua.” (1) de l’any 1921

Josep Maria de Sagarra

“Vint-i-cinc anys de poesia”, pròleg del volum de l’Obra Poètica. Ed Selecta 1947

Toni Subirana amb Eduard Cid al programa de la Xarxa Girona Ara

Toni Subirana amb Eduard Cid al programa de la Xarxa Girona Ara

Escolta ara l’entrevista amb Toni Subirana al programa “Girona Ara” de la Xarxa. (A partir del minut 34, pots tornar a escoltar a Toni Subirana parlant del pròxims recitals a El Cafè de la Marina.
http://femgirona.cat/gironaara/girona-ara-parla-aquest-dimarts-de-les-jornades-catalunyallibertatdignitat/

Una cançó inspirada una nit al  Port de la Selva

 

Tags: , , ,

Categorías: CONCIERTOS


Comentarios cerrados